OTTO Office Logo
- Alles voor uw kantoor!
Aanbiedingen voor zakelijke klanten. Alle prijzen excl. btw.
Naar de winkel voor particulieren.
Nederlands

Kalenders & agendas

vanaf 4,99 
per stuk (vanaf 3 stuks)

 excl. btw
Naar de aanbieding

vanaf 1,89 
per stuk (vanaf 10 stuks)

 excl. btw
Naar de aanbieding

Het hangt van de timing af

Time is money, tijd is geld, zo is het gezegde dat Benjamin Franklin al in 1748 zijn jonge verkopers meegaf. De spreuk als zodanig is reeds zeer oud. De kalenders en agenda waren al in de Romeinse tijd bekend. Het Latijnse woord calendarium betekent schuldboek en bevatte termijnen voor uitbetaling en rente (publieke afkondiging; latijns calare voor afkondigen). Hoe belangrijk de agenda voor de economie is blijkt uit het feit dat wereldwijd de kalenders op de gregoriaanse kalender gebaseerd zijn. Hoe chaotisch het kan zijn wanneer verschillende regio´s ieder hun eigen kalender hebben ervaarde Caesar al en stelde daarom de Juliaanse kalender in, die paus Gregor XIII in 1582 door aanpassingen aan het zonnejaar reformeerde. Zelfs China heeft deze kalender in 1949 overgenomen.
Daarbij maakt het niet uit of het om een agenda op papier gaat of een elektronisch systeem dat bij het plannen en houden van afspraken helpt.

Veelzijdigheid

Of nu de basis door de genoemde kalender naar paus Gregor duidelijk voorgegeven is; het aanbod aan verschillende kalenders en agenda´s is bijna niet te overzien. En niet alle agenda´s zijn maar voor een bepaald jaar geldig. De agenda is er als handzame tasuitgave, geschikt voor akten- & pilotenkoffers, voor op het bureau alsook als wandplanners. Bij de wandplanners tonen de planborden voor scholen, projectgroepen etc. hoe verschillend de taken zijn en hoe de structuur van de agenda de zakelijke processen termineert. De agenda is niet alleen handig bij het inplannen van een overeenkomst, de agenda op zich is reeds gebaseerd op een algemeen erkende orde.


OTTO Office - Alles voor uw kantoor!